Lesrooster

Hiernaast kunt u via de interactieve kaart de verschillende locaties bekijken en vervolgens het bijbehorende lesrooster openen door op het icoon te klikken. Naast het lesrooster vindt u hier ook de lesbeschrijvingen.

Klik hier voor een printvriendelijke versie.

KOGERVELD: gymzaal "De Greep" (Perzikkruidweg 2-B)
maandag 11.00 - 12.00 Dames conditie training 60+
13.30 - 14.30 Dames conditie
17.30 - 18.30 Turnen meisjes 4 t/m 7 jaar
18.30 - 19.30 Turnen meisjes en jongens 8 en 9 jaar
20.00 - 21.00 Workout op muziek
dinsdag 17.00 - 19.00 Turnen selectietraining meisjes 9 t/m 13 jaar
19.00 - 21.00 Turnen selectietraining dames 14+ en recreatief dames/heren
woensdag 20.00 - 21.00 Workout op muziek
donderdag 10.00 - 11.00 Dames conditie 65+ en Blijf Bewegen
18.30 - 19.30 Turnen jongens 8 t/m 13 jaar
20.00 - 21.00 Heren conditie
vrijdag 09.30 - 10.30 (Groot-)ouder en peutergym 1½ t/m 3 jaar
16.30 - 19.00 Turnen selectietraining meisjes 9 t/m 13 jaar
19.00 - 21.00 Turnen selectietraining dames 14+
zaterdag 11.30 - 13.00 Freerunning 9+
 
CENTRUM: gymzaal aan Anna de Waalstraat (IKC Overtuinen, ingang aan zijde Volkspark)
maandag 19.30 - 20.30 Aerobics
woensdag 17.00 - 18.00 Turnen meisjes en jongens 4 t/m 6 jaar
18.00 - 19.00 Turnen meisjes en jongens 7 t/m 9 jaar
19.00 - 20.00 Turnen meisjes vanaf 10 jaar
 
HOORNSEVELD: gymzaal aan de Klipperstraat (bij de school Kleurenpracht)
donderdag 17.00 - 18.00 Turnen meisjes en jongens 5 t/m 8 jaar
18.00 - 19.00 Turnen meisjes 9 t/m 11 jaar
 
POELENBURG: gymzaal aan de Weer / Schaarsven (bij basisschool "Tamarinde")
maandag 17.00 - 18.00 Turnen meisjes en jongens 5+
 
WESTERWATERING: gymzaal P. van Meverstraat (bij basisscholen)
maandag 18.00 - 19.00 Turnen meisjes 4 t/m 7 jaar
19.00 - 20.00 Turnen meisjes 8+ (hiervoor is via de leiding een wachtlijst)
 
KOOG AAN DE ZAAN: gymzaal "Pinkstraat" (nummer 25)
woensdag 17.00 - 18.00 Turnen meisjes vanaf 5 t/m 8 jaar
18.00 - 19.00 Turnen meisjes 9 jaar en ouder
 
ZAANDIJK - ROOSWIJK: gymzaal "De Zoeker"
maandag 17.00 - 18.00 Turnen meisjes en jongens 5 t/m 7 jaar
18.00 - 19.00 Turnen meisjes en jongens 8+
woensdag 19.30 - 20.30 Dames conditie
 
KALF: sporthal "De Tref" (Drielsewetering)
dinsdag 16.00 - 17.00 Turnen meisjes en jongens 3 t/m 6 jaar
17.00 - 18.00 Turnen meisjes en jongens vanaf 7 jaar
 

Lesbeschrijvingen

(Groot-)ouder en Peutergym

De peuters die hier elke week enthousiast met vader, moeder, opa of oma komen, zijn in de leeftijd van 1,5 t/m 3 jaar.

Hier kunnen ze zich een heel uur uitleven waardoor ze spelenderwijs hun coördinatie verbeteren en tegelijkertijd om leren gaan met leeftijdsgenootjes. Voor de ouder/verzorger is het een genot om naar de klimmende, zingende, klauterende en lachende kleintjes te kijken. Dit alles in een veilige omgeving, begeleid door een gediplomeerde en vindingrijke juf.

Dit uur is een prima manier om samen met u uw peuter kennis te laten maken met gym.

Turnen meisjes en jongens

Je kunt bij K&V al beginnen met turnen vanaf 3 jaar. Er worden lessen gegeven voor jongens en meisjes in de leeftijd van 3 tot 14 jaar. De recreatie groepen zijn voornamelijk gemengd en ingedeeld in leeftijdscategorieën. Er zijn ook groepen uitsluitend voor jongens of meisjes, in deze groepen wordt meer aandacht besteed aan de verschillende onderdelen. De meisjes doen vooral balk, brug met ongelijke liggers en ringen zwaaien. De jongens doen rekstok, brug met gelijke liggers en ringen stil. Beiden doen natuurlijk lange mat en sprong, eventueel over een kast of Pegasus.

Lijkt turnen je ook iets voor jou? Kom langs voor een gratis proefles.

Jeugdtraining

Zit je al op turnen en denkt je eigen juf of meester dat je méér kunt?

Dan kun je uitgenodigd worden voor het jeugdtrainingsuur. Dit uur is ter voorbereiding op de selectietraining. Je gaat dan één keer in de week naar het jeugdtrainingsuur en je blijft op je eigen uur turnen. Als je nieuwe juf van het jeugdtrainingsuur je goed genoeg vindt dan mag je door naar de selectietraining. Dit uur kun je zien als het preselectie uur.

Selectie t/m 13 jaar

Als je in de selectie zit dan train je 2 keer 2 uur in de week. Je leert hier, samen met een gezellige groep meiden, leuke en nieuwe onderdelen aan de verschillende toestellen. Omdat je 2 keer in de week 2 uur traint kun je beter worden en steeds een niveau hoger komen. Je doet dan ook mee met wedstrijden tegen andere verenigingen waar je zelfs prijzen kunt winnen binnen je eigen niveau!

Selectie 14+

Bij K&V ga je na je 14e gewoon door bij de selectietraining voor dames en heren. De leeftijd van de dames van dit uur verschilt tussen de 14 en de 26 jaar. Dit is een gezellige groep, die het nog steeds leuk vinden om mee te doen aan wedstrijden, ieder ook op zijn eigen niveau. Dus heb je vroeger wedstrijden geturnd en denk je dat je er nu te oud voor bent, echt niet! Kom snel een kijkje nemen en vergeet je sportkleding niet!

Recreatief 14+

Stoppen met turnen na de middelbare school? Dat is helemaal niet nodig! Turnen is leuk voor iedereen, hoe oud je ook bent. Het helpt je soepel te blijven, kracht te ontwikkelen en je conditie op peil te houden. Tijdens deze lessen heerst er een gezellige sfeer in de zaal. Worden alle toestellen nog gebruikt en je nog nieuwe dingen kunt aanleren.

De dames uit deze groep hebben allemaal verschillende achtergronden wat turnen betreft. Er zitten dames bij die voor ze hier kwamen nog nooit met turnen in aanraking waren geweest. Dames die toen ze jong waren hebben geturnd en het nu weer hebben opgepakt. Maar ook dames die vanuit de selectie gekomen zijn en wat rustiger aan wilden doen. Kortom er is plaats voor iedereen op zijn eigen niveau.

Dames conditie

Een leuke, gezellige groep dames van 65-85 jaar, die wekelijks hun lichaam soepel en fit houden. Bewegen op muziek die bij de les aansluit, daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van oefeningen met een bal, hoepel, touw of pittenzak. Naast de gymnastiek oefeningen heb je in deze groep ook sociale contacten, medeleven en vriendschap. Deze contacten worden opgebouwd tijdens een wandeling, fietstocht, uitje en tijdens de kerstmiddag. Leuke extra bijkomstigheid zijn de opmerkingen van een arts of therapeut, omdat je als 65 plusser fit voor de dag komt. 'Ja, ik zit op 65+ gym!'. Komt u ook?

Heren conditietraining

Evenals dames kunnen heren in een ontspannen en gezellige sfeer aan hun conditie werken bij K&V. In deze les wordt aandacht besteedt aan het opwarmen van de spieren, vervolgens worden de volgende spiergroepen getraind; been, buik, arm en rugspieren. Hierbij bepaalt ieder zijn eigen grenzen. Ook spelen de heren het befaamde "brugbal spel". Dit is een balspel dat de saamhorigheid ten goede komt en waar rivaliteit geen plaats heeft. Na de les is er ruimte om een drankje te doen en een praatje met elkaar te maken in de kantine "De Draai". Wil u ook op een leuke en gezellige manier samen met leeftijdsgenoten werken aan uw conditie, kom dan langs voor een gratis proefles.

Total workout voor volwassen

Een gezellige groep waar de sfeer een stuk persoonlijker is, dan in de sportschool! Tijdens deze lessen staat het bewegen op muziek centraal. Op de muziek doen we verschillende soorten oefeningen en altijd onder deskundige leiding met jarenlange ervaring. We beginnen met een goede warming up vervolgens doen we conditie- en krachtoefeningen en sluiten af met flexibiliteits- ontspanningsoefeningen. We gebruiken afwisselend steps, dumbells, elastieken en andere gymnastiekmiddelen. Als het erg warm weer is gaan we ook naar buiten en doen we o.a. body walking. We zorgen voor voldoende afwisseling. Zo blijft het leuk en voor ieder wat wils.

Freerunning

Freerunning is het verplaatsen van a naar b waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves.

Bij freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken, bijvoorbeeld flips, over obstakels te springen. De nieuwste theorieën op het gebied van motorisch leren geven aan dat kinderen het meeste leren als zij op eigen initiatief bewegen in een rijke leeromgeving. Benieuwd naar hoe het freerunnen bij K&V aan toe gaat? Kom een lesje freerunning meedoen.

Volleybal

Bij K&V kun je naast freerunning, turnen en gymnastiek ook volleyballen. Op woensdagavond wordt er recreatief volleybal gegeven voor dames en heren. De sfeer is gezellig en de lachspieren worden ook veel gebruikt. Regelmatig wordt er deelgenomen aan recreatie volleybaltoernooien. Dit is uiteraard geheel vrijwillig. U kunt altijd langskomen en natuurlijk meespelen!